top sponsor image

Hent selv fyringsolie med olietrailer

30/01/16
Hent selv fyringsolie

Det er muligt at hente fyringsolie selv

Men det er selvfølgelig upraktisk, med en masse dunke førend du når til en fuld oliefyrstank, der normalt er på 1000L. Det er derfor muligt at låne/leje en olietrailer ved udlejere eller udvalgte tankstationer. Du kan naturligvis også selv investere i en olietrailer, hvis du har planer om at bruge den ofte.

Hvis du skal bruge fyringsolie hurtigt, kan du med fordel kigge på vores siden om hastelevering

Hvis du henter olie selv skal du være opmærksom på at du ikke kan fylde tanken op medmindre du kører flere gange.

Skulle uheldet være ude og du akut har brug for olie, anbefaler vi at du kigger på hastelecering af olie. Og som sidste udvej at du selv henter fyringsolien med egen bil og låner en trailer hos f.eks. OK Benzin her i Danmark. Det kan holde huset varmt og dermed købe dig tid til at du kan bestille en stor levering med tankvogn til gode priser online. Se vores prissammenligning over selskaberne på forsiden.

Pas på, når du selv henter!

Der er dog imidlertid en række ting, som du skal overveje inden du henter.
Trailerne varierer fra 440L og til 800L i størrelse, og de fleste modeller kræver, at du tanker minimum 100L, før den indbyggede EL-pumpe virker. De fleste danskere har et kørekort B, hvilket giver tilladelse til at køre med en totalvægt på 750 kg. Herfra skal traileren fratrækkes, og du skal dernæst sikre dig, hvilken lastevne din bil har. Det langtfra er givet, at den må laste denne vægt, da mange maksimalt må laste omkring 3-450 kg. For at køre en fuld tank hjem til privat hjem på 800L kræver det derfor stort kørekort og en stor bil/varebil.
Du kan læse om kørekort og totalvægt på FDMs hjemmeside.

Pas på lovkrav

Hvis du lejer eller låner en trailer, skal du være opmærksom på, om reglerne for farligt gods er overholdt, samt om traileren er i korrekt sikkerhedsmæssig stand, hvilket kan være svært for almen mand at gennemskue. Men hvis du kører med traileren, er det dit ansvar. Politiet skelner ikke mellem en lånt trailer eller ej, så bøden tilfalder dig og kan være i størrelsesordenen 1500-2500 kr. Berlingske Business har skrevet en artikel om DK Benzins (nu OK benzin) udlejning af olietrailer. 


Tilbage til oversigten