Hvordan fungerer et oliefyr?
Står du og overvejer at flytte i en bolig, hvor der er et oliefyr? Og er du måske lidt i tvivl om, hvordan et oliefyr fungerer? Der er flere forskellige ting, der er værd at have med i overvejelserne, hvis du kigger på en bolig med oliefyr.
Hvad er reglerne for et oliefyr og olietanken?
Alt efter om din olietank er placeret udendørs eller indendørs, så er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Olietanken er dér, hvor du fylder din fyringsolie i, så der kommer varme i huset.. Er olietanken gravet ned i jorden, eller er den over jorden? Disse ting er vigtige at have med i tankerne, når du vælger fyringsolie - der er nemlig noget der er bedre end andet, alt efter hvor din tank er placeret.
Når du overvejer, hvilken slags fyringsolie, du vil fyre med, så er der mange muligheder. Der kan vælges, om der skal fyres med brændstof, der er med eller uden additiver. Fyringsolie med additiver forlænger brændetiden i olien, samtidig med det er med til at forlænge levetiden på dit oliefyr.
Hvor tit skal et oliefyr have servicetjek?
Et oliefyr skal allerhelst have et servicetjek én gang om året, det er dog ikke lovpligtigt. Men hvis du gerne vil sikre dig, at dit oliefyr kan leve længere, så er det en god idé med et årligt tjek. Du kan også selv gøre noget, for at passe på dit fyr ud over at få et årligt servicetjek.
Vær opmærksom på at holde området omkring dit oliefyr rent, så der ikke kommer en masse unødvendig snavs ind i fyret. På den måde kan du gøre dit for, at der ikke kommer snavs og støv ind i oliefyrets lufttilførsel.
Med et årligt servicetjek kan du spare penge på den lange bane. Når oliefyret bliver får serviceeftersyn og tjek en gang om året, bliver alle delene i oliefyret gjort rene af en professionel, så du kan spare penge på fyringsolie, når det ikke skal varme igennem en masse snavs og skidt, inden det kan varme huset op.