top sponsor image

Hvornår udfases oliefyr?

23/08/21

Hvornår udfases oliefyr?

Der har været megen snak om olie og fyring med det de seneste mange år efterhånden. Men mange står faktisk stadig med spørgsmålet om, hvornår oliefyr rent faktisk udfases helt. Må man stadig skifte sit oliefyr ud med et nyt? Fra hvornår må man slet ikke installere et oliefyr? Hvad er alternativet til et oliefyr, hvis dette ellers har været ens eneste kilde til varme indtil videre?

Oliefyr må ikke længere installeres

2030 er året, hvor regeringen gerne ser, at der ikke længere bliver brugt oliefyr til opvarmning af huse. Derfor skulle alle oliefyr gerne være udfaset inden da. Det er der lavet nogle forskellige love og regler for.

 

Allerede i 2013 blev det besluttet, at man ikke måtte installere oliefyr i nye huse. Og i 2016 blev det også forbudt at erstatte et oliefyr i et ældre hjem med et nyt oliefyr. Oliefyr har ellers en lang levetid - det kan holde i alt lige fra 25 - 50 år, der er dog flere forskellige faktorer, der spiller ind, såsom om det for eksempel er et indendørs eller udendørs fyr, er det nedgravet eller over jorden, og hvor hyppigt har der været service på fyret.

Hvad er alternativet til et oliefyr?

Uanset hvor nyt og velholdt dit oliefyr er, så skal det altså udfases i senest år 2030 - men hvad er alternativet så til oliefyret?
Der findes forskellige alternativer til oliefyret - faktisk også alternativer, der både er bedre for miljøet og for din økonomi.

 

De fleste husstande har mulighed for at blive tilsluttet enten naturgas- eller fjernvarmenetværket. Der er flere fordele ved disse to alternativer - det er både billigere, det er bedre for miljøet, og det giver en mere effektiv opvarmning af huset.

 
 

 

 


Tilbage til oversigten