Få automatisk besked
Vi sender dig prisen dirkte på email med dit eget interval
Hvis du snart skal have påfyldt!
Opret prisagent

Oliefyret vil ikke starte

07/01/16
Der kan være flere grunde til at oliefyret ikke vil starte, vi har listet noget af de mest almindelige. Først de tre helt simple som er lette at glemme men super vigtige

1. Er der olie på?
Første åbentlyse ting du skal tjekke er at der er olie nok i tanken. Hvis du har en underjordisk tank kan du bruge en lang pind gennem dækslet for at finde ud af hvad oliestanden er. Det nederste i tanken kan normalt ikke suges op så der skal være mindst 20cm i tanken. 

Hvis det er en overjordisk tank kan du tjekke på måleren og her kan de sidste 10cm normalt heller ikke suges op. 

2. Er der vand på?
Hvis kedlen er løbet tør for vand er der ofte en vandmangelsikring som du skal være opmærksom på. Det problem løses simpelt ved at fylde vand på.

3. Er der strøm på?
Tjek sikringer, HFI-relæ og se om der er lys i fyret. Strøm er selvfølgelig en forudsætning for at fyret kan starte.


Genstart fyret!
Der sidder ofte en røde lampe på fyret eller ved brænderen som bruges til at genstarte, den lyser hvis fyret ikke virker pga en fejl eller mangel på olie.

Prøv at genstarte fyret ved at trykke på knappen. Hvis den slutter venter du ca 5min for at se om fyret starter. Prøv ca 4 gange, hvis det ikke virker er det tit fordi der ikke er olie på fyret.

Fyret kan være kogt over!
Hvis overkogstermostaten er udkoblet ​skal du trykke den hårdt ind for at være sikke på den er slået til. Det er normalt en grøn knap. 

Kedeltermostaten skal stå rigtigt
65 grader er den normalt temperatur fyret skal være indstillet til.

Tjek cirkulationspumpen
Du skal kunne hører en helt svag lyd fra pumpen så du er sikker på den virker som den skal. Eller prøv de normale ting, tjek at der er strøm på, tjek sikringer osv.


Tilbage til oversigten