Få automatisk besked
Vi sender dig prisen dirkte på email med dit eget interval
Hvis du snart skal have påfyldt!
Opret prisagent

Sluk for dit oliefyr ved påfyldning

03/11/15

Forholdsregler ved påfyldning af fyringsolie

Når du har et oliefyr og du bestiller en god fyringsolie til dit fyr, kan der være gamle rester i din olietank, som kan blive hvirvlet rundt i tanken når der påfyldes nyt fyringsolie. Det betyder at bundfaldet som ligger i bunden af din tank nu kan blive trukket med ind i fyret. Normalt ligger bundfaldet under studsen hvor olieforsyningsslangen til dit fyr er monteret, men det gør det ikke når der påfyldes olie. Derfor har vi et par hurtige tricks til at undgå skidt i dit fyr, som i værste fald medfører at driftsstabiliteten bliver væsentlig nedsat og fyret kan tage skade. Det kan komme til at koste dig mange penge at få en tekniker til at rense og udskifte dele. Hvis skaden er sket, kan du med fordel bestille et ekstraordinært oliefyrsservice.

Sluk for dit oliefyr

Hvis du ved hvilken dag du får fyringsolie, kan det være en god idé at slukke for dit oliefyr, den dag der skal påfyldes ny fyringsolie på tanken. Så kan du vente med at tænde dit fyr til nogle timer efter påfyldningen, så bundfaldet er faldet til bunds i tanken og det er ny og frisk olie der trækkes ind i fyret.
Hvis du af en eller anden årsag ikke har mulighed for eller vil slukke dit oliefyr, så kan du, hvis du har stående olietank, sætte enden af tanken med studsen op på en klods eller en flise, så bundfaldet vil blive ledt ned i den modsatte ende af tanken. Det er et trick som ofte kan benyttes med stor succes på især gamle olietanke.


Tilbage til oversigten